Värmepumpar


Installation och service av värmepumpar

Är det dags att byta uppvärmningssystem, då kanske en värmepump är något för dig?

Vi utför installation och service av värmepumpar av de flesta förekommande märken. Har ni bestämt er för att göra något åt er energiförbrukning så gör vi gärna ett hembesök och lämnar en offert på en komplett värmepumpsanläggning, naturligtvis kostnadsfritt!

Kontakta oss när det gäller värmepumpar

Installation och service bergvärmepumpar

installation service värmepumpar värmpump bergvärmepumpar bergvärmepump luftvärmepumpar luftvärmepump fastighetsvärmepumpar fastighetsvärmepump Sundsvall Timrå

En bergvärmepump värmer upp bostaden genom att utnyttja solvärme som lagrats i berggrunden.
Mängden solenergi i berggrunden är i det närmaste obegränsad (det finns de som påstår att värmen riskerar ta slut när för många i ett grannskap borrar efter bergvärme, men så är alltså inte fallet). Bergvärme är ett miljövänligt alternativ som effektivt minskar dina utgifter. Dessutom är det ett bekvämt sätt att värma huset. En bergv

ärmepump sköter sig i princip själv under hela sin livslängd, vilken brukar ligga på minst 20 – 30 år. En bergvärmepump reglerar värmen automatiskt efter temperaturen utomhus och den temperatur du önskar inomhus.

Bergvärmepump ger jämn temperatur inomhus

För att kunna använda en bergvärme borras hål i marken på varierande antal meter, beroende på hur djupt berget ligger. Man sänker ner ett rör med anslutning till bergvärmepumpen på husets eller fastighetens insida. Med bergvärmen värmer du sedan upp både huset och varmvattnet.

Installation och service luftvärmepumpar

Vill du slippa borra efter bergvärme, eller kan du av någon anledning inte göra det? Då kan luftvärmepumpar vara det perfekta alternativet för dig.

För att få en komplett värmelösning som även ger dig varmvatten finns så kallade luft/vattenvärmepumpar, de ger både värme (till vattenburet värmesystem) och varmvatten. De är effektiva och klarar av att utvinna energi ned till så låg temperatur som -20°C. Eftersom en luftvärmepump utvinner värme från luften som finns runt omkring oss, slipper du helt borra efter värme som vid användning av en bergvärmepump.

Installation och service fastighetsvärmepumpar

En fastighetsvärmepump är en bekväm och trygg lösning och kräver så gott som inget underhåll. Dessutom kan du som en extra trygghetsåtgärd även på distans få besked om något trots allt skulle behöva åtgärdas. Det finns en mängd företag som utvecklar och tillverkar värmepumpar för fastigheter. Bostadshus, industrier, skolor, butikslokaler, kyrkor.
Lösningar kan anpassas för alla typer av fastigheter.

Vårt marknadsområde är från Stockholm i söder till Sundsvall, Timrå och Örnsköldsvik i norr samt till norska gränsen i väster.